Sağlık hizmetleri ve beslenme

Sağlık hizmetleri ve beslenme  okul öncesi dönemde son derece hassas ve önemli bir konudur. Bu sebepten çocuklarımızın aylık yemek menüleri gıda teknikeri ve diyet uzmanı tarafından hazırlanmaktadır. Menüde dikkat edilen ana husus çocuklarımızın günlük alması gereken besin değerleridir. Böylece beslenme menülerinde ana ve ara öğünler, nitelik ve nicelik açısından çocukların gelişimsel ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenmekte, çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılmaktadır.

Sebze ve meyvelerin mevsime uygun olarak tüketilmesi sağlanarak hormonsuz yiyeceklerin menüde yer almasına özen gösterilmektedir. Çeşitli gıda ürünlerinde ise depolama yapılmadan günlük tüketim yapılması sağlanarak çocuklarımızın sağlıklı beslenme şartları en üst seviyede tutulmaktadır.

Son makaleler

Çocuğum ana okuluna hazır mı

Çocuğum Anaokuluna Hazır mı?

Çocukların artık kendi yaşıtlarıyla bir arada keyifli bir şekilde zaman geçirmeye başlayabilecekleri dönem 3-6 yaş arasıdır. Bu dönemde çocukların anaokuluna gönderilmesi ise aileler için […]