Ebru YILMAZ

Eğitim Psikoloğu

1972 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünü bitirdi.

1993-1997 yılları arasında, çeşitli yayınevlerinde akademik danışman ve yönetici olarak çalıştı.

Üniversite yıllarında ilgilenmeye başladığı Psikodrama eğitimine 1996 yılında İstanbul Psikodrama Enstitüsü’nde başladı. Zerka Moreno, David Kipper, Kate Hudgins, Monica Zuretti gibi psikodramatistlerle çalıştı. 1999 yılında “Çocuk Psikodraması” eğitimini tamamladı. 2001 yılında “Psychodrama Co-Therapist” diplomasını aldı.

Psikodrama serüveni, halen Doç. Dr. Ali Nahit Babaoğlu ve Prof. Dr. Öget Öktem’in liderliğinde devam eden Jung Psikodraması çalışmalarıyla devam etmektedir.

1997-1998 yılları arasında, Uzm. Psk. Dan. Leyla Navaro liderliğinde, “Kıskançlık ve Rekabet” grup çalışmasını tamamladı.

2003-2004 yıllar arasında, Dr. Kemal Kuşçu’dan “Aile Terapisi” eğitimi aldı.

1997-2003 yılları arasında özel bir okulda “Rehberlik Koordinatörü” olarak çalıştı ve çeşitli projelerde görev aldı. -Toplam Kalite Yönetimi ve ISO 9000 Kalite Güvence Sistemi, Ana-Baba Okulu, Bahar Söyleşileri, Veli Sohbetleri, Eğitimde Psikodrama Uygulamaları, Bireysel Psikodrama, Psikodrama Süpervizyon Grupları, Çocuk Psikodraması v.b.-

International Baccalaureate (IB), Primary Years Programme (PYP), Middle Years Programme (MYP), Europian Council International Schools (ECIS) gibi uluslararası çalışmalarda görev aldı. İdari-akademik kadroya, okul velilerine ve personele; “İletişim Becerileri”, “Yönetim Becerileri”, “Sınıf İklimi” gibi ana başlıklarda pedagojik eğitimler ve kişisel-sosyal gelişim eğitimleri vermektedir.