İlkokula Hazırlık Sınıfı

Doğafen Anaokulu kreş

İlkokula Hazırlık Sınıfı

Okul öncesi eğitimde en önemli rollerden biri anne-babaya düşmektedir. Çocukların oyun döneminden daha akademik boyuta taşındığı, karakterinin % 80 belirlendiği en önemli süreçlerden biri 5-6 yaş (60-72 ay) gelişim evresidir. Bu dönemi çok iyi değerlendirmek gerekir. Bu yıllarda çocuk için alınacak kararlar onun geleceğini şekillendirecektir. Bunun unutulmaması ve anne baba olarak biraz da sağduyulu davranmak, sistemde yapılan her değişiklikle önemli taşları yerinden oynatmamak gerekir.

Okulumuz MEB Okul Öncesi Eğitimi ANASINIFI eğitim programını uygular, e-okul sistemi ile öğrenci kaydeder. Milli Eğitim Bakanlığı’na karşı sorumludur ve tüm öğrenci işlerini buna bağlı olarak yasal olarak yürütür.

Bir proje sınıfı olarak hazırladığımız 5-6 yaş anasınıfımız da kontenjanımız sınırlı olup çocuklarımız, gerek kas gelişimi evrelerine yönelik çalışmalarla gerekse de okuma yazmaya hazırlık programı çalışmaları ile desteklenerek ilkokula hazırlanmaktadır. İlkokula hazırlık sınıfı içerisinde akademik çalışmaların yanı sıra 5-6 yaş çocuklarımızın ilköğretime davranışsal ve duygusal olarak da hazırlanmaları sağlanır. Özellikle belirli bir ders süresi boyunca dikkatlerini yoğunlaştırma, söz isteme, sunum yapabilme, konuşan arkadaşlarını dinleme sabrını gösterebilme becerileri kazandırılır.

dogafen-incek-kreş-1

Her gün Native destekli İngilizce Eğitimi ve İspanyolca eğitimiyle yabancı dil temelleri atılır. Geliştirilen projelerle fiziksel, ruhsal, sosyal gelişimleri desteklenir, yaratıcı düşünme ve problem çözme yeteneği kazandırılır. Seramik, Bale – Jimnastik dersleriyle sosyal, fiziksel ve ruhsal gelişimleri desteklenir.

Program dahilinde periyodik aralıklarla gelişim değerlendirmeleri yapılır ve program bitiminde çocuğun okul olgunluğu ölçümlenerek ailelere danışmanlık hizmeti sunulur.